Nāc, ārā: kā atbrīvoties no gliemežiem mājā un pagrabā

Labākais līdzeklis pret gliemežiem pagrabā vai mājā ir dabīgs.

Gliemeži pagrabā un jo īpaši mājā – šī parādība nav labvēlīga, ja neteiktu vairāk. Tie ne tikai izēd krājumus, bet arī apdraud mūsu fizisko labsajūtu. Kā atbrīvoties no gliemežiem mājā vai pagrabā, ja mīkstmieši iebrūk jūsu teritorijā, lasiet mūsu materiālā.

Kādas briesmas rada gliemeži mājā vai pagrabā

Patiesībā, ja gliemeži sastopami savvaļā, tie nav bīstami, pat gluži pretēji – tie ir noderīgi, jo pārstrādā nokritušās lapas un iznīcina dzīvnieku ekskrementus. Taču, ja viņu ceļā nonāk kāda telpa – īpaši vēsa, mitra un tumša -, gliemeži noteikti tur nokļūs. Un tad no gliemežiem tie pārvēršas par īstiem parazītiem, ar kuriem ir jācīnās.

Pirmkārt, gliemeži ir bīstami, jo tie var pārnēsāt sēnīšu sporas, vīrusus, kā arī inficēt cilvēkus un mājdzīvniekus, un istabas augus. Tāpēc neaicinātie viesi nekavējoties jāaicina pamest jūsu īpašumu.

Kā atbrīvoties no gliemežiem pagrabā

Tā kā pagrabā parasti tiek glabāta pārtika, ķīmiskos līdzekļus cīņai ar gliemežiem labāk atlikt malā un ņemt talkā tautas receptes.

Sāls, sinepju pulveris vai šķīstošā kafija – jāņem viena no šīm vielām, jāuzkaisa uz papīra lapiņām un jānovieto vietās, kur parādās gliemeži (kur ir “celiņi”);

Populārs ir arī etiķis, taču šīs metodes trūkums ir tas, ka etiķa un ūdens šķīdums (proporcija 1:3, vai arī var izmantot etiķi tīrā veidā) jāizsmidzina uz pašiem gliemežiem, tas ir, jāgaida, kamēr tie parādīsies;

Alus ir lielisks līdzeklis pret gliemežiem, no kura gatavo ēsmu, ar alu jāsamitrina lupatiņa, no vakara to jāuzliek uz celofāna plēves, un no rīta jāsavāc gliemji, kas nav paspējuši atstāt “ballīti”.

Vēl viens veids, kā atbrīvoties no gliemežiem pagrabā, ir uz grīdas uzbūvēt tiem slazdus. Lai to izdarītu, grīda jāpārklāj ar plēvi, zem kuras intensīvi veidosies rasa. No rīta zem plēves var atrast daudz gliemežu, tie jāsavāc un jāiznes.

Lasi vēl: Burkāni nelūzīs, augs gludi, līdzeni un lieli: ar ko barot burkānu jūnijā

Kā apstrādāt pagrabu pret gliemežiem

Lai vēlāk nebūtu jādomā, kā atbrīvoties no gliemežiem, labāk ir novērst to parādīšanos. Profilaksei pagrabs ir labi jāizžāvē, pirms tajā ievest produktus uzglabāšanai. Un žāvēšana jāveic regulāri, jo pēc stiprām lietavām pagrabā var palielināties mitrums un gliemeži atkal būs klāt.

Vēl viens labs profilakses pasākums pret gliemežiem pagrabā – kaļķošana. Var arī sarežģīt gliemežu dzīvi, noklājot pagraba vai pagraba grīdu ar egļu skujām – gliemeži vienkārši nespēs pa tām pārvietoties.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Kā atbrīvoties no gliemežiem privātmājā

Privātmājā vai dzīvoklī ar gliemežiem var tikt galā ar to pašu sāli – tā iznīcina gliemjus. Sāli izkaisa gar grīdlīstēm un ap puķu podiem. Kafijas biezumi un sinepju pulveris atgrūž mīkstmiešus – tāpat kā pagrabā, tos izkaisa uz lapām vietās, kur ir pamanīti gliemeži.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment